Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"Égi eredet..." - 1/B Arvisura részlet

2012.10.27

Égi eredet... 

 

"A Világfelügyelő Aranyfejedelemnek, vagy ahogyan testvérei nevezték, Hadúr-Tó­remnek Ata-Isis a dédapja, Sis-Tórem a nagyapja és Numi-Tórem, az édesapja megpa­rancsolta, hogy Világteremtő munkájukat folytassa, és a második Égben helyezze el a rossz-szellemeket és lelkeket.

Hadúr-Tórem újabb Égigérő fának ültetésével előkészítette az első Eget, a Nagy­ Teremburát a láthatatlan Vaséggel, ahol a tisztító tűzben majd minden lélek megtisz­tulhat és cselekedeteiket a Végítélet előtt a Világfelügyelő az érdemeik szerint elbírál­hatja. Mivel Ata-Isis már nagyon öreg volt, megbízta fiát, Sis-Tóremet, hogy az Égiek erejével teremtse meg a tökéletessé fejlesztett nagy Világmindenséget.

Ata-Isis a nagy sötétséget megszüntette és a legfelsőbb Élet fájáról a napot mindig útba indította. A porszemecskék néha a vízpárákkal együtt megcsillantak a Nagy ­Mindenségben. A Nap hatására eltűnt az örök sötétség, s a párák levegőjében kékké változott minden. Csupán a sűrű vízpárákban változott meg a bárányfelhők, az eső­felhők és a villámokat rejtegető fekete felhők színe.

Igaza lehet az úzok sámánjának, Úzonnak, amikor elmondotta: a végtelen kékség­ben sétált Sis-Tórem. Egyik felhőről a másikra lépkedett, amikor megbicsaklott a lába, mert megbotlott egy bárányfelhőben, majd dühösen felkiáltott: Hogy a tűz éges­sen meg! Ekkor ijedten nagyot ugrott a kis bárányfelhő és sisteregve csapódott hozzá apró társaihoz. Tűz pattant ki a felhőcske szívéből, majd tüzes üstté változott. Az üst magába szippantott minden felhőt. A tízezrediknél, a tömény-felhőnél, egy láng csa­pódott ki belőle és csillagok alakjában az égboltra szóródott.

Így lett tele a Nagy-Mindenség csillagokkal, amelyek még a Nagy-Terembura Vas­egén is lyukakat ütöttek. Onnan, a csillagok okozta réseken minden elköltözött lélek napokig, hetekig, vagy évekig figyelhette és segíthette a tőle származott lelkek életét. Agyuk rezgésének segítségével a lelkek érintkezésbe léphetnek szeretteikkel.

Ez az Égi eredetű lelkek titka marad."

1/B Arvisura részlet