Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nincs mindig terülj vendégház - 16/B. Arvisura

2012.12.03

Nincs mindig terülj vendégház

 

"A legöregebb bölcs vontatottan azt válaszolta:

 

- A tízezer évvel magasabb műveltségűek is azt tartják: Talán jobb fiatalon és ví­gan porrá válni, mintsem nyöszörögve és tele panasszal megunni a hosszú életet. Ta­lán mégis a józanabb beavatottaknak van igazuk, akik azt mondják: Az emberi fejlő­dés mindenütt azt mutatja, jobb minden utódunkat figyelemmel tartani és mindig adni egy kicsit a tudásunkból az ifjúságnak, mintsem kegyelem-kenyeret kapni tőlük.

Mindig jobb adni, mint kapni, mert az élet haladása ezt kívánja! Mindenkiből ki­pattanhat egy Égi-szikra, hiszen minden gondolat az emberek agyából pattan ki! Saj­nos, a Joli-tórem birodalmából származó, tízezer évvel kisebb tudású fejletlen embe­rek csupán a gyilkolásra, rablásra törekszenek, hogy ezáltal vagyont és hatalmat sze­rezzenek, mert jobb nekik könnyen élni, mint a munka örömével dolgozni! Talán a pillanatnyi meggazdagodásban nekik van igazuk, mert az emberiség elleni bűntette­ket sokan pártolják!

A Joli-Tóremi többségű rokonlátogatók és vendéglátók a bőségben vigadoztak. A józanok megértették, hogy bizony jobb megfürdetve, biztonságban fedél alatt ünnepelni, mint a kecskerágta, elpusztult sivatagokban és gyümölcstelen cserjékben, homokfedte leplek alól kibújni és víz után ordítozni. Mikor akar mindenki dolog után nézni? Könnyebb leszedni a fák gyümölcsét, mint évekig locsolgatni és nyesegetni azt, hogy az emberek ne éhezzenek."

16/B. Arvisura részlet