Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÜZENŐFAL

2008.06.18

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Hunasziz

(UZONYKA, 2008.11.28 13:58)

Köszönöm a válaszod. Mit lehet akkor tenni, ha minden porcikáddal érzed, hogy ez az ,ebbe az irányba kell menni, de nincs aki mutassa az utat (Debrecenben)?

Rimalány

(Hunasziz, 2008.11.24 22:07)

Kedves Uzonyka!

Jelenleg rimalány-képzés nincs(még). Hogy asszony-e már vagy még leány nem fontos. Mindkettő lehet rimalány. Hogy hogy lehet valaki manapság?
Régen Rima-asszony indította el a rimalányképzést. Ő tanította tudományára a leányokat, asszonyokat. Tanította nekik a gyógyítást, a gyógynövényeket, a kézművességet, a lóápolást, az ételek elkészítését, tartósítását, a kézművességet, rovást, stb. és saját történelmüket, elődeik életét. Mindenki a saját szakterületén lett rimalány, mert mindenki másra született, rendeltetett. Mindenki másban volt jobb, így azzal foglalatoskodott azután élete folyamán. Egy dologban viszont mindenki egyforma volt. Mindenki a hazáját, népét, saját törzsét szolgálta, önzetlenül. A tudását a saját hazájának, törzsének javára fordította. Ezzel segítette saját magát is, hisz ő is abban a törzsben élt, s tudta hogy ha saját törzsét szolgálja és minden igyekezetével a törzs életét teszi jobbá, az ő élete is jobb lesz. Így volt teljes a haza, nemzetség és a rimalány egységben.

A mai időkben már más dolgokat is tanulnak az nők a szakmákban. Mégis igaz az, hogy a leány, asszony ha ezt a "régi" szellemiséget követi az élete folyamán, akkor azzá válik.

Szeretettel

Hunasziz

rimalány

(UZONYKA, 2008.11.23 19:34)

Hogy lehet valaki ma rimalány? Az számít, ha már asszony?

Program ajánló

(Hunasziz, 2008.09.09 21:12)

Találkozzunk KÁLLAI ESZTERREL a Magyarok Házában
2008. szeptember 16.-án, 15 órától, a II. emelet 219-es teremben.

Kállai Eszter üzenete:

Otthon lenni Kelet és Nyugat között, példát mutatni a két kultúra összhangjában való élésre - ez a magyarság feladata a 21. században. NYUGAT - értjük ezen a jelenlegi európai és észak-amerikai kultúrát - az egyén, a személyiség, a polgár jogait, a választás szabadságát tartja elsődlegesnek. KELET - itt az ősi ázsiai kultúrák értendők - a közösségben végzendő kötelességeket, a hagyományok tiszteletéből eredő fegyelmezett magatartás tartja természetesnek. A két magatartás összhangjában való emberi élet azt jelenti: "itt és most ÉN" úgy élek, hogy legszemélyesebb ügyem a közösség ügye: a gyermekek, az idősek, a természet élete. Azzal a felelősséggel élek, hogy a teremtés bennem, általam, velem (is) továbbfolytatódik. Igazat adok az öreg székelynek, aki azt vallja: „AZÉRT VAGYUNK A VILÁGON, HOGY AZ VELÜNK SZEBB LEGYEN, MINT NÉLKÜLÜNK." A magyarság legfontosabb feladata: a Kárpát-medencében a többi itt élő nemzetbéli megnyerése ahhoz, ez a hely az ANYÁK, a gyermekek, a családok, a tudásból eredő megértés, a megértésből fakadó szeretet hazája legyen. Az IGAZSÁGOSSÁG, KÖLCSÖNÖSSÉG, MÉLTÁNYOSSÁG jegyében teremtsünk itt olyan takarékosan tehetős, tisztességes, tiszta világot, amely más országok, földrészek, más nemzetbéliek számára is példa lehet. Nőjenek itt fel egészséges testű, lelkű, szellemű fiatalok ki-ki a maga nemzeti mivoltában! A becsületben megöregedett élhesse itt méltóságban élete alkonyát! A természet rendjébe önhaszna érdekében ne mocskolhasson, mocskoltathasson bele senki emberfia! A magyarság ezt a feladatát teljesíteni is tudja, ha legfőbb eszközéül, a jó szándékkal mondott egyértelmű tiszta szót használja. Ősi keleti származása, a nyugati kultúrában leélt ezer éve megadja ehhez a képességeket, ha feltámad benne hozzá az igény és a hajlam, s ha a Kárpát-medencében ősi helyén lakó és a Földön szétszóródottságban élő magyar egymásra talál, egymást segítve munkálkodik három kincséért: gyermekeiért, nyelvéért, földjéért. A „SZéiK"-i (Szépen, emberül élni igyekvő) EMBEREK Köre vár minden - saját nemzeti mivoltát vállaló jó szándékú embert, azon belül a "SZéiK"-i MAGYAR Testület vár minden jó szándékú magyart: aki származása jogán vállalja (legalább három nagyszülője magyar) vagy választja (legalább egy az), vagy (ha egy őse sem magyar) a szív jogán vallja magát magyarnak.
" Szépen, emberül" Alapítvány 1243 Bp., Pf.: 698 szepenemberul@t-online.hu Kállai Eszter
Csináljunk rendet tiszta szóval, hogy örömben ünnepelhessünk! /Tiszta a szó, ha tiszta a szándék, tiszta a gondolat és tiszta az érzés./

Rima szimbólum

(Piroska, 2008.08.31 15:44)

A Rima szóra van több megfejtés is. Mivel ott nem lehet üzenetet küldeni itt adom a találtakat.

Padányi Viktor: Azoknak az emlékére, akiket finn-ugor nyelvészek letorkoltak

Szumir ri, rig, di, dig Szófejtése: 1. elragad, erőszakkal birtokba vesz, rabol, 2. őröl, darál, csépel.
Magyar 1. ragadozó, elragad, rabol, ara (elrabolt leány), rimánkodik, rima (eredetileg nemi erőszakoskodás áldozata), 2. őröl, darál, dara, szűr, hadar, (a cséplés mozgása, "cséphadarás")

Hámori Frédi: Sumér igék

Szumér ri =ár-aszt, önt, beönt.

Szumér ri = rá tenni, ellenáll, erö-szak-olni.

Egy kis magyar őstörténelem Csodaszarvas mondánk szerint lányrablás történt, ismert a Szabin nők elrablása, hagymányunkban volt és ismét van a menyasszonyrablás.

Egyébként hazánkban igen sokáig megmaradt a ,,menyasszonyrablás" népszokásként is. Bár ez profán tettnek tűnik utólag, de szakrális mennyei tettet szimbolizál, hiszen népünk ősapjai is feleséget raboltak maguknak.
,,Mint a mennyben, úgy a földön is..."Alberth

Ajánló

(Hunasziz, 2008.08.30 20:46)

Arvisura Találkozóról készült összefoglaló itt:

http://www.youtube.com/watch?v=xz1c2BR8vuA

Rimalány könyvecske

(Hunasziz, 2008.08.21 20:45)

Kedves Ági,

A Rimalány könyvecskéhez postai úton is hozzá lehet jutni. Ára: 400,-Ft+postaköltség. Ha megkapom e-mailben a címet, elküldöm.

Szeretettel

Hunasziz

Rimalány könyvecske

(Ági, 2008.08.20 17:03)

Hogyan lehet a könyvecskéhez hozzá jutni, azon kívül, hogy a helyszinen.
Sajnos én nem tudtam elmenni.

Üdvözlettel
Ági/fubenfaban

Rima

(Piroska, 2008.07.27 21:24)

Gratulálok a honlaphoz!
Végre sok információt megtudhattam a Rimalányokról.
nagyon várom már a kiadványt!
Áldás munkátokon, szeretettel:

Piroska

Zoltánnak

(zsiann, 2008.07.08 21:57)

Talán megtaláljuk a közös szavakat, azt hiszem, értem, és talán az is lehet, hogy ugyanarról beszélünk. Az én szótáramban azt, amit "nekem kell elérnem", a 'szándék' szó fejezi ki.
Eddigi tapasztalataim alapján úgy gondolom, hogy minden betegség a harmónia felborulása, az egészségből való kiszakítottság. Ez másképp az EGY-ségből való kiszakítottság, vagy kétség, kétségbe-esettség. A gyógyulás az egység helyreállítása. A szabad akarat, amit minden ember ajándékul kapott, szerintem csorbul, ha 'én meg akarok valakit gyógyítani'. Amikor valaki a segítségemet kéri, én a kezeléskor teljes szivemből odaadom magam, az a szándékom hogy segítsek, hogy az eszközeimmel, a képességeimmel összekössem az Élet forrásával.
Nem én gyógyítok, hanem abban segítek, hogy ő meggyógyíthassa magát.
Kézzelfogható, látható ember voltom az ő érzékszervei számára is felfoghatóvá teszi a teljes elfogadottságot, a bűntelenséget. Talán benne egy jutalmazó-büntető Isten-kép él, ami miatt nem tartja magát elég érdemesnek a gyógyulásra, ezért nem tud összekapcsolódni a forrással egyedül. Olyat is tapasztaltam, hogy a betegség néha hűség egy régebben élt családtaghoz, néha átvállalás, néha áldozathozatal valakiért. Lehet, hogy az eszével, a szavával a gyógyulást keresi, mégis ezek fontosabbak számára, és a szíve döntése alapján bármilyen segítség dacára saját sorsa útján marad. Én az ilyen esetekben is meg vagyok arról győződve, hogy minden érintett számára legjobb történés következik be. Ezt nevezem én bizalomnak, és még azt, hogy amikor a tenyércsakrámon kiáramlik az 'Életerő', akkor oda megy, ott hat és úgy, ahogy az a lehetséges legjobb.
Szeretettel:
Bogár Zsuzsanna

kézrátétes gyógymód

(Ibos, 2008.07.08 19:34)

Zsiannak!

Kedves Zsuzsanna!

Én nem vagyok a gyógyításban magas fokon, inkább sehol. Csak, nekem az a véleményem - megérzésem -, hogy az "akarom" szó erősebb a "bízom"-nál, mert az akarom, hogy én nekem kell elérnem, a bízomban, pedig mintha másban bíznék, és nem hiszek a saját erőmben.
Szerintem, ez erősebb. És, ha akarom, akkor lesz is ebben Égi segítség. Persze, lehet, hogy a gyógyításban ez másképp van?

Szeretettel:

Ibos Zoltán

Rimalányok

(Hunasziz, 2008.07.08 13:14)

Kedves Mindenki!

Örülök Zsiann levelének, hiszen a Rimalányok ősi feladatának ez is része volt (mármint a kézrátétes gyógyítás, igaz ennek csak egy módozata lehetséges), de ez csak egy szeletkéje az EGÉSZNEK, a Rima Egységet megteremtő Hun-magyar ősi nő ideálnak. Igen fontos a gyógyítás eme módja is, amit mi Égi energiával kapcsolatot teremtők ismerünk. De még mi is mindannyian tanulók vagyunk, hisz jelenleg nincs a földön egy 25 karátos beavatott. Napról napra fejlődünk, s akinek segítségre van szüksége, megtalálja azt a forrást, ahonnan meríthet. Hogy ki hol találja meg a forrást, kinek a segítségét kéri, ha megérzésére hallgat az Égiek odavezetik. Az erő az EGY-ségben van! A mai rimalányok feladata természetesen nemcsak ez, hanem (ahogy azt itt is olvashatjátok a honlapon), az ősi szakrális női idea visszaállítása.
Ezért is szerveztük meg az Ózdi Arvisura találkozó keretében, 2008. augusztus 18-án, Hangonyban az Aranyasszony gyűlést. Itt lesz meghatározva a jövő, az irány, az út, melyet célul tűzünk ki, ki-ki a saját egyéni útján haladva.
Az Asszonygyűlés lesz az a fordulópont, ahol az eddig útkeresések sokaságát kívánjuk egyesíteni egy széles útban, ahol mindenki elfér, aki velünk tart. És persze erre az útra bármikor rá lehet csatlakozni, mert szellemiségünk ereje a Szövetségünk Egységében lesz!
Addig is a feladatok, az útkeresés, az információ gyűjtés korát éljük. Ennek szellemében kell tovább is véleményt cserélni. Írjatok, mondjátok el véleményetek, kérdezzetek, mert most ezek nagyon fontosak.

Szeretettel

Hunaszizkézrátétes gyógymód

(Zsiann, 2008.07.07 23:19)

Kedves Csenge!
A rimalány.hu oldalon olvasott ősi gyógymódról Vera néni tud többet, aki Ausztráliában él, és a délvidékről származik, összegyűjtötte és újraegyesítette azokat az ősi kézrátétes gyógymódokat, amelyek a földkerekségnek azon a területein hagyományozódtak, ahol az ötfokú (pentaton) dallam az eredeti dallamforma. Öt ilyen terület van. Eddig nem találtunk a magyaron kívül olyan nyelvet, amelyben a "kezelés" szó gyógyítás értelemben használatos. Valószínűnek tartjuk, hogy ahogy a kínaiak az akupunkturát és az írásukat is hun eredetűnek tartják, a kézrátétes gyógymódoknak is lehetett egy közös eredeti forrás-tudása. Vera néni szivesen elküldi mindazt, amit összegyűjtött, mindenkinek, aki tőle levélben kéri. Levelezőlistán és személyes levelekben segít a személyes problémák megoldásában.
Magamon és családtagjaimon is alkalmazom szükség esetén. Az alapvető számomra, hogy az "akarom" hozzáállást ki tudjuk cserélni a "bízom" (bízom Benne és rábízom) hozzáállásra, eszközként átengedve magunkat a Szeretet gyógyító erejének.

Csengének

(Hunasziz, 2008.07.07 10:54)

Kedves Csenge!

A Pránanadi is egy út a sok közül, de nem a Rimalányok útja.

Az Égi Erő mindenki számára nyitva áll, s ki hogyan kapcsolódik rá , milyen gondolatokkal, a szerint éli meg.

Szeretettel

Hunasziz

winkagu@citromail.hu

(Jutka, 2008.07.07 00:18)

Üdv Mindenkinek!
A " Fűben, fában " rovattal kapcsolatban írok. Ha valakinek kérdése van gyógynövényekkel, egészséges táplálkozással kapcsolatban írjon, gyógynövényszakértő -természetgyógyász vagyok.
Jutka

farkas.csenge@freemail.hu

(Csenge, 2008.07.06 21:07)

Köszönöm szépen a választ!Az energiával való gyógyítás a Pránanadi lenne?
Üdv:Csenge

Ősi gyógymód

(Hunasziz, 2008.07.06 16:02)

Kedves Csenge!

A Rimalányok között régen voltak gyógyító(arbag) rimalányok. Ők a képzésük alatt többek között megismerkedtek a gyógynövényekkel is, melyet alkalmaztak. A betegek kezelésénél a gyógynövények jótékony hatását ötvözték a gyógyító energiával. Így alakul ki az EGY-ség: a fizikai(anyagi) világ a gyógynövényekkel és az Égi világ a gyógyító erő segítségével.

Szeretettel

Hunasziz

Arvisura

(Ibos, 2008.07.06 15:06)

Arvisura = Igazszólás, a 24 Hun Törzsszövetség Sámánjainak rovásainak gyűjteménye, egy monumentális, ugyanakkor egységes történeti rendszer a Hun népek regevilágával a teremtéstől napjainkig.

Nézzétek a honlapunkat is. (www.arvisura.eoldal.hu), vagy innét a linkre kattintva.

barátsággal:
Ibos Zoltán

farkas.csenge@freemail.hu

(Csenge, 2008.07.06 09:39)

Réka!Én úgy hallottam hogy az "Arvisura" szó igazmondást jelent.Van egy ilyen oldal is ahol olyan könyveket lehet rendelni amik a magyarság igaz történetével foglalkoznak.én így tudom, de ha nem javítsatok ki.

katai_reka@freemail.hu

(Réka, 2008.07.06 08:53)

Én is köszönöm a választ!
Azt szeretném megkérdezni hogy mit jelent az a szó hogy pontosan mit jelent az a szó hogy "ARVISURA"
mert már több oldalon találkoztam vele és nem tudom hogy mi az:):(
előre is köszi a választ!
Szeretettel: Réka:)


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Következő »