Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÜZENŐFAL

2008.06.18

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

farkas.csenge@freemail.hu

(Csenge, 2008.07.05 20:48)

Köszönöm az információt!:)
Lenne ismét kérdésem!Egy rimalányos oldalon elég sokat foglalkoznak az "Ősi gyógymóddal".Ez tulajdonképpen mi is?Egy spirituális gyógymód vagy egyszerűen gyógynövényekkel való hagyományos gyógyítás?
Üdvözlet:Csenge

Lovak

(Ibos, 2008.07.04 15:50)

Kedves Réka és Csenge!

Az az érdekes, hogy voltak lóápoló rimalányok!!! Ő feladatuk volt a lovak mindenkori „hadrafoghatóságának” biztosítása. Ilyenek voltak (Viroláj fősámán idején, 6 ezer éve) például Meszil, Gilda, Ajiti és Biron rimalányok.
Az úzoknál a tárkány szervezetek egyik feladata az élelmezés megszerzésén kívül az volt, hogy minden tizedben egy sámán értse a böllérséget és a sebek kötözését, minden századnál egy gyógyító sámán működhessen és minden ezrednél egy tárkány vezette nyílhegykészítő, és lóápoló rimalány csoport működhessen, így a hunok harckészsége megnövekedett.

Ibos Zoltán

katai_reka@freemail.hu

(Réka, 2008.07.04 12:47)

Szerintem nekem is a lovakhoz kapcsolódhat a feladatom.Ezt abból gondolom ,hogy én is jól kijövök velük, na meg Csenge a barátnőm és együtt "lovazunk".De lehet hogy nem ehhez kapcsolódik, de remélem :)
Üdv: Réka

farkas.csenge@freemail.hu

(Csenge, 2008.07.04 12:44)

Nekem csak a kutyákkal rossza viszonyom!Egyébként a lovakkal kijövök és megértenek.Lehet hogy ehhez kapcsolódik, mert nagyon szeretem őket.Remélem ilyesmi a feladatom :)

Csengének

(Hunasziz, 2008.07.04 10:34)

Kedves Csenge!

Az embernek kell pozitívan viszonyulnia az állatokhoz és nem fordítva!!!!!!

Mint már említettem a Rimalányok feladata nagyon sokrétű. Nem mindenkinek ugyanaz a feladata,küldetése. Mindenki máshol teljesít "szolgálatot". Valószínű, hogy Neked nincs olyan szoros kapcsolatod az állatokkal, hogy Rimalányként szolgálatot teljesítenél velük kapcsolatban.

Egy Rimalánynak nem minden területen kell 100 %-ban megfelelnie. Ne is akarj mindenben megfelelni, mert nem lehet. Találd meg azt, hogy Neked mi a küldetésed. Ne feledd: Mi Mindannyian tanulók vagyunk!!!!

Szeretettel

Hunasziz

farkas.csenge@freemail.hu

(Csenge, 2008.07.03 20:27)

Akkor minden állat pozitívan viszonyul a rimalányokhoz.De engem a kutyák nem igazán kedvelnek.Ez miért van?

Csengének

(Hunasziz, 2008.07.03 10:12)

Kedves Csenge!

Nem lehet egyiket sem állítani. Ha az apa és az anya beavatott, nagyobb a valószínűsége, hogy utódja is beavatott lesz. De csak a valószínűsége. Nem beavatott szülőknek is születik beavatott gyerekük. Egyik sem zárja ki a másikat és egyik sem feltétele a másiknak.

Szeretettel

Hunasziz

Rékának

(Hunasziz, 2008.07.03 09:59)

Kedves Réka!

A válasz igen. Az állatoknak olyan "skennerük" van, amivel rövid idő alatt minden információt begyüjtenek az emberekről. Hihetetlen érzékenyek, az emberi kisugárzást nagyon is megérzik, pláne egy olyan emberét, aki nagyon vonzódik az állatokhoz. Pillanat alatt is ki tud alakulni egy olyan kapcsolat ember és állat között, hogy mások csak néznek, jé... ilyen is van?
A különbséget ember és ember között egy állat mindig megérzi, és a megérzése sosem csal!

Szeretettel

Hunasziz

farkas.csenge@freemail.hu

(Csenge, 2008.07.02 22:48)

Újabb kérdéseim lennének !Rimalány csak Sámán apától és Rimalány anyától születhet,vagy elég az egyik félnek sámánnak/rimalánynak lennie?És sámán apától-rimalány anyától feltétlenül olyan gyermeknek kell születnie akinek különleges képessége van?

Köszönöm a választ előre!
Üdv:Csenge

katai_reka@freemail.hu

(Réka, 2008.07.02 22:27)

köszönöm szépen a választ:) lenne még egy kérdésem : ha állatokkal vagyunk pl.: lovakkal foglalkozunk ők megérzik e ezt a különbságet az emberek között/köztünk/! üdv.:)

farkas.csenge@freemail.hu

(Csenge, 2008.07.02 21:18)

Igen igazad van.Majd ha legközelebb a városban járok "éberen figyelek" :)

Csengének

(Hunasziz, 2008.07.02 10:35)

Kedves Csenge!

Manapság kevés olyan ember van , aki egyáltalán hallott a Rimalányokról és ha hallott is tudja-e egyáltalán, hogy kik voltak régen. "Sokan" nem is tudják magukról, hogy azok.
Hogy hogyan lehet felismerni, megállapítani hogy Rimalány-e?
Az utcán menve sok tapasztalatot lehet gyűjteni emberekkel kapcsolatban, ha odafigyelünk. Egy tekintet, egy mosoly, egy mondat, egy érzés sok mindent elárul...

Biztos, hogy egy Rimalánynak más kisugárzása van.
S a felismerés, hogy a másik is az ÚT-on jár általában egy találkozásnál a beszélgetés kapcsán jelentkezik. A "teljesen véletlen" találkozások sokszor hozzák össze az embereket. Most rajtunk nőkön múlik nagyon sok minden, a küldetés felvállalása és annak megvalósítása. Mi nők tudjuk előmozdítani, létrehívni, az anyagi világba lehozni azt a szellemi erőt, ami a Magyarságot újra felébreszti mély alvásából, hogy úgy tündököljön, ragyogjon, ahogy este a Csillagos Ég!!!!
Biztos vagyok benne, hogy küldetéstudatod kapcsán előbb-utóbb meg fogsz ismerkedni hasonló emberekkel, hisz az erő az Egy-ségben van, és azokat, - akik a felemelkedésért "harcolnak" - az Égiek összehozzák!

Szeretettel

Hunasziz

farkas.csenge@freemail.hu

(Csenge, 2008.07.01 22:57)

Lenne egy kérdésem :).Ha például megyek az utcán és szembe jön velem egy asszony vagy egy lány honnan tudom megállapítani hogy rimalány e vagy sem?Vagyis látni a tekintetén vagy érezni?

Üdv:Csena

Rékának

(Hunasziz, 2008.07.01 12:12)

Kedves Réka!

A feladat teljesen egyénre szabott. Hogy kinek, hol kell "szolgálatot" teljesíteni, az életnek mely területén, ez megint egyéni. Szolgálniuk kell a hazájukat, népüket, az embereket, állatokat, a természetet. Mindenkinek megvan a maga "szakterülete", ahol jól érzi magát. Érzi az erőt magában, amikor azzal foglalkozik, feltöltődik és kiteljesedik élete. Ez a szolgálat nemes dolog, és kellő alázattal lehet csak végezni. Nem lehet általánosítani, hogy csak ez, vagy az a feladat. Egy biztos. Hogy azt a tevékenységet, amit ő végez szívesen, szívből tudja csinálni és nem érzi a kényszert. Örömmel látja el feladatát és ezt nem teherként éli meg.

Persze van aki nem is tudja pontosan, hogy mi a feladata. Neki segítségre van szüksége, hogy megtalálja azt. És ezt a segítséget bizonyára meg is kapja, ha kéri.

Hogy egy Rimalánynak hogyan kell viselkednie?
Adja önmagát, nem kell megfelelnie senki emberfiának sem, csak az Égieknek és önmagának. A mai világban nincs rimalányképzés, a beavatás fentről, az Égiektől érkezik. Nem kell görcsölni bizonyos dolgokon, hogy jaj ezt nem szabad, vagy jaj azt nem szabad. Aki az ÚT-on jár, annak van egy ún. "belső stoptáblája" és az (a szó nemes értelmében) "kényszeríti" a keretek közé. Így magától értedődnek azok a dolgok, amit nem szabad és ez a tiltás már nem okoz gondot, mert eszünkbe se jut, hogy egyáltalán megtegyük vagy attól fogva már nem tesszük többet.

Szeretettel

Hunasziz

katai_reka@freemail.hu

(Réka, 2008.06.30 21:54)

haló:) ez engem is neagyon érdekel...:) pontosabban azt szeretném megkérdezni hogy a rimalányoknak mik a feladatuk a viselekdésük:) előre is köszi:) Réka

farkas.csenge@freemail.hu

(Csenge, 2008.06.27 22:41)

Igen teljesen egyetértek veled!Igazad van!-bocsánat a tegezésért- De ezt minnél hamarabb elő kéne hozni mert a jövő nem lesz túl fényes és akkor a rimalányoknak sok szerepük lesz.A kitartásommal kapcsolatban pedig: azt sajnálom hogy nem sok mindenki kitartó,mindenki kifelé él a nagyvilágnak és elhanyagolja azokat a jeleket amiket Odafentről kap.Így veszi el az idejét magától, és amikor ott fog állni hogy visszatekint a multjába rájön hogy jaj jaj ezt se azt se így kellett volna tennem.De hát az emberek ilynek, a mostani gondolkodásmód teljesen elfolytja a bennük lakozó tudással rendelkező szellemet.Ennyiből elszomorít ez az egész, de talán fel lehetne nyitni hamarabb az emberek szemét!

Csenge

Csengének

(Hunasziz, 2008.06.27 22:21)

A folyamat elindult és megállítani már nem lehet!!!!!
Örülök, hogy ennyi erő van benned, most szükséges is, hogy mindannyian ilyen nagy erővel dolgozzunk az "ÜGY" érdekében hisz csakis így valósul meg!

Szeretettel

Hunasziz

Csengének

(Hunasziz, 2008.06.27 22:06)

Kedves Csenge!

Hogy szükség van a mostani világnak rimalányokra, teljesen egyértelmű hogy igen. A felszínre hozás már folyik egy ideje és ez egy hosszabb folyamat. Egyelőre mi mindannyian tanulók vagyunk. Folyamatosan tanulunk, tapasztalatokat gyűjtünk.
Manapság a gyermekekre való tudatos odafigyelés hiányzik. Mármint abból a szempontból, hogy ő milyen feladattal született le a földre, ő miben jó, mit kell nála kiemelten gyakorolni, mi a hivatása. Van amikor éppen azt nyomják el náluk, amiben ő kiemelten jó, hisz az nem fér bele az úgymond „keretbe”. Ez az elsődleges, ami a kezdeteket meghatározza. Szerintem is jó lenne ha mind többen érdeklődnének múltjuk felől, hisz múlt nélkül nincs jelen és jelen nélkül nincs jövő.
Sokféle irányzat alakult ki mára. Valahol mindenki a saját területét érzi igaznak.
Paál Zoltán rovósámán révén felszínre került a magyarok őstörténete, s így lehetőséget kapott a magyar nép, hogy megismerje saját múltját, hogy felépítse jövőjét!
Mint említettem, a mostani képzés teljesen egyéni, mindenki a maga módján tanul és nem egy „Rimalányképzésre” jár. Az összefogás viszont nagyon fontos, hisz mindannyian egy kis szeletkét ismerünk a Tudásból, talán egyedül érezve, bizonytalannak magunkat. Ezért bizonyos, hogy ha szükséges és igény van rá, összejöveteleket is tartunk ez ügyben.
Én készen állok!

Szeretettel

Hunasziz


farkas.csenge@freemail.hu

(Csenge, 2008.06.27 21:48)

És még valami.Igen tudom hogy vannak rimalány egyesületek meg ilyesmik, de mégis ha valaki annak születik egész életében annak kell lennie.És ezt a 4 évig tartó rimalány képzést is el lehetnek indítani, mert olvastam ilyen pár hetes tanfolyamról de szerintem az semmit sem ér.De hát majd megoldják/ megoldjuk és kimászunk a mostani helyzetből.

farkas.csenge@freemail.hu

(Csenge, 2008.06.27 20:06)

Akkor tulajdonképpen ez az egész jelenleg teljesen homályban vagy félhomályban van.Ez ellen lehetne tenni.Nem?Vagyis én szeretném hogyha valaki rimalánynak születik az tudjon róla és teljesítse a feladatát.Ez megoldható.Szerintem egy egyseületet vagy nem is tudom még pontosan.De valahogy újra felszínre kellene hozni ezt az egészet mert a mostani világnak szükségük van a rimalányokra.
Üdvözlet: csenge


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Következő »