Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


nyirbaktai Tattay István: Múlt - Jelen - Jövő

2014.10.10

  Múlt - Jelen - Jövő    

 

       

 

        Minő mély, világokat átölelő nagy gondolatharmónia. A mag, a virág, a gyümölcs. Az agg, az ifjú, a gyermek. A végtelen örök mozgás. A Scarabeus. A Ptah Isten. A halhatatlanság. A vallás - az örök hit. Az élet törvénye, igazsága.  

 

        A Múlt és Jelen a Jövő forrása. A Múlt a Jelent - e kettő építi fel a Jövőt. - Élet elemek, örök igazságok. Népek, nemzetek Tripartitiuma, - királyi hármas "Aranykönyve". 

 

        A Múlt feledése vagy tagadása elvágja a népek, nemzetek életereit, bizonytalanná teszi a Jelent és Jövőt.  

 

        Az egyének, családok, népek, nemzetek életének "Jövő" nagysága a Múlt példát adó, megszikkadt erkölcsén és dicsőségén nyugszik. 

 

      Régmúlt idők. Csodás legendák. Átküzdött történelem. Vitézi erények, hős jellemek, dicső vértanuk, honfibúban veszett száműzöttek, a hazáért halt szabadságharcosok, ősi erények, nemzeti hagyományok, ezeréves büszkeség, házi erkölcsök, kegyelet, igaz hit, magyar becsület, hol nyugszotok?! Beh más volna a "Jelen" magyarja, ha ebből a mély kútból merítené a Jövőt! 

 

        Hamisított demokratizmus, liberalizmus, szocializmus, internationalizmus - kínpadja a Múltnak, tagadása az ősi becsületes erkölcsöknek. 

 

        Népek, nemzetek temetője lesz a hit, a vallás, az igaz erkölcsök, az ősi erények, a "Múlt" megtagadása.

        Ébredj nemzetem, Árpád vitéz népe. Hívd vissza a Múltat, térj meg a Jelennek és építsd sziklára a - Jövőt!

nyirbaktai Tattay István 

tábornok